VIGTIGE KONTAKTNUMRE: Problemer med TV-signalet, Tlf.: 7587 2144 | Problemer med Bredbånd-Telefoni, Tlf.: 7070 4040 ..... Læs mere

Matadorfans kan glæde sig til lørdag den 6. maj klokken 20.00, hvor den nye version af Matador har premiere på DR1 i HD.

Det har taget flere år for restaurerings-eksperterne fra Nordisk Film Shortcut, som ikke alene har skiftet til High Definition, men også renset alle 24 afsnit af den danske kulturarv “Matador”.

Har taget 3 år
Opgaven med at sikre “Matador” for fremtiden, har taget tre år, og startede med at man digitalt scannede de gamle filmstriber og lagde dem på servere, så der ikke var risiko for tab. Så fjernede man ridser, støv og snavs, som skal være med til at give seerne den bedste oplevelse, og vise detaljer som seerne endnu ikke har se.

Billedet er blevet skarpere og mere klart, så man nu kan se hvad der står i “Tidende”, når avisen læses. Det, seerne skal glæde sig allermest til ved den nye version af “Matador”, er klare og tydeligere billeder, en større detaljerigdom, og et ’Matador’ uden støv og ridser, som har præget de efterhånden gamle film.

Tid og sted
Første afsnit af den restaurerede version af ’Matador’ har premiere den 6. maj klokken 20.00 på DR1. De første 12 afsnit af serien sendes her i foråret 2017.
For blinde og svagtseende
Når den nyrestaurede udgave af Matador løber over skærmen, vil den kunne opleves synstolket som “lydbog”. Den nye udgave af Matador, hvor serien har gennemgået en årelang restaurering, kommer også med en ny lydside.

En ny synstolkning beskriver, hvad der sker i programmet – nærmest som en lydbog. En stemme beskriver for eksempel det vrede blik mellem to personer eller en smuk solnedgang. På den måde kan blinde og svagsynede følge med i tv-programmet, selvom de ikke kan se billederne. “Matador’ er guld fra DRs skatkiste, og der er ingen tvivl om, at serien bliver endnu mere fantastisk, når man kan se – eller se for sig, at lille Daniel Skjern sidder på trappestenen og venter på far, eller at Hr. Schwann bukker og skraber for byens fine fruer.

Seriens mange visuelle oplevelser får blinde og svagsynede nu med”, fortæller DRs tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk. Den særlige synstolkede udgave kan følges hver lørdag kl. 20 på kanalen DR1 Syn, og den udgave vil også kunne streames fra DR TV.

Kilde: http://www.recordere.dk

 

Modtag vores nyhedsmail

Få relevante nyheder som en af de første, tilmeld dig nu, og vind en YouSee film

Hver måned trækkes lod om en Youseefilm til en værdi 49,-.
Alle modtagere af nyhedsmailen deltager automatisk i konkurrencen.

Vinderne får direkte besked.

------------------------------------------------------------------------------

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, bekræfte du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve.

Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på det ”afmeld mig” link der medfølger i enhver nyhedsmail.

Du er nu tilmeldt :)

Pin It on Pinterest