VIGTIGE KONTAKTNUMRE: Problemer med TV-signalet, Tlf.: 7587 2144 | Problemer med Bredbånd-Telefoni, Tlf.: 7070 4040 ..... Læs mere

blog_gigabitCoax-nettet (den type kabel du idag modtager tv- og bredbånd på) udvikler sig hele tiden. I 1997 talte vi om 512 kbit som svimlende, i dag hedder det 500 Mbit og lige om lidt 1 Gbit.

Lejre Kabelnet er den første antenneforening i Danmark, der skal prøve kræfter med den svimlende 1 Gbit hastighed, når Yousee i maj måned åbner for en test af løsningen. Det er den nye Docsis-standard 3.1, som baner vejen for helt nye bredbåndshastigheder via coax-nettet. Dermed er vi i fuld sving med at sikre at coax-nettet er klar til den brede udrulning af gigabredbånd i 2017.

Coax hurtigere end fiber
Med lanceringen af 1 Gbit hastigheden vil det for alvor stå klart, at coax-nettet, YouSee og Jellingnet i fællesskab kan konkurrere med fiberselskabernes hastigheder. Allerede nu er vi i gang med en netværksopgradering, der giver dig adgang til bredbåndshastigheder på 500 Mbit, og til næste år er nettet klar til endnu højere hastigheder.

1 Gbit er blot et skridt på vejen 
TDC Group har for 2016 sat 3,5 milliarder kroner af til at udbygge og opgradere deres netværk, heriblandt YouSee’s coax-net til højhastigheder på 1 Gbit. Af de 3,5 milliarder skal knap en milliard bruges til at forbedre mobildækningen med blandt andet yderligere 100 mobilmaster. Yousee forventer fra 2018 at sætte yderligere fart på coax-nettet, så tophastigheden bliver hele 10 Gbit – vel at mærke symmetrisk, dvs. 10 Gbit både down- og upload pr. kunde. Dermed vil coax-nettet i 2020 give adgang til det hundreddobbelte af de 100 Mbit, som i dag er regeringens målsætning.

Modtag vores nyhedsmail

Få relevante nyheder som en af de første, tilmeld dig nu, og vind en YouSee film

Hver måned trækkes lod om en Youseefilm til en værdi 49,-.
Alle modtagere af nyhedsmailen deltager automatisk i konkurrencen.

Vinderne får direkte besked.

------------------------------------------------------------------------------

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, bekræfte du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve.

Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på det ”afmeld mig” link der medfølger i enhver nyhedsmail.

Du er nu tilmeldt :)

Pin It on Pinterest